Mehmet Tuncer Kimdir?

11.12.2012 9197

Mehmet TUNCER


        1932 yılında Çine´nin Soğukoluk köyünde dünyaya geldi. 3 aylığına eski usulle eğitim yapan hocalardan ders aldı. Çok istemesine rağmen köydeki işlerin yoğunluğundan okuyamadı.

        "Babam beni hayvanlara çobanlık yaptırmak için okutmadı" diyerek her fırsatta burukluğunu dile getiren Mehmet TUNCER 1955 yılında ailesiyle birlikte Çine´ye göç etti. 1956 yılında Münevver Hanım ile evlendi. 1 kız 2 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

         1965 yılında Çine´de sabunculuk yaptı. Sabuncular lakabı oradan gelir. 1965 yılında sabunculuk işini bırakarak madencilik yapmaya başlayan Mehmet TUNCER bugün Ortadoğu´nun en büyük öğütme tesisine sahip olan Kaltun Madencilik A.Ş.´nin yönetim kurulu başkanıdır.

         Okuyamamanın verdiği burukluğu her fırsatta dile getiren Mehmet TUNCER. 1994 yılında devlet-vatandaş işbirliğiyle temelini attı ve 1999 yılında okul tamamlanarak eğitim ve öğretime açıldı.

        21.  asrın " Türk Asrı" yapacak ve ülkemizi ulu önder Atatürk´ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" prensibinden hareketle "Çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak" olan Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi  öğrencileri hayırsever büyüğümüze şükranlarını sunar.